Sunday, September 10, 2006

Firefox завзе домейна IE7



Firefox завзе домейна IE7
Източник: Калдата

Сайтът www.ie7.com е посещаван активно от потребители, които очакват излизането на новата версия на Internet Explorer (IE). За тяхна изненада обаче се оказва, че на страницата има огромно лого на конкурентния продукт - Firefox.

Сайтът препраща към официалния сайт на Mozilla – производителят на Firefox. Освен картинката на “лисицата” на страницата се чете и надпис “Neither this site nor Mozilla is connected with Microsoft” ("Нито този сайт, нито Mozilla са свързани с Microsoft”).

Очаква се Microsoft да пусне съвсем скоро 7-мата версия на Internet Explorer. А междувременно компанията OneStat.com изнесе данните от последно проучване сред потребителите на браузъри. Броят на привържениците на Firefox през юни тази година е нараснал спрямо същия месеца на миналата с 1,14%, и към момента 12,93% от потребителите ползват този браузър. В същото време IE губи 2,12% от потребителите си. Все пак 83,05% си остават негови привърженици. Резултатите излизат точно в навечерието на пускането на първата публична бета-версия на Firefox 2.0.

Другите популярни браузъри са Apple Safari, който се ползва от 1,84% от потребителите. Opera е с 1%, а Netscape а 0,16% почитатели.

0 Коментари:

Post a Comment

<< Home