Friday, February 03, 2006

Търсачката на Data.bg вече е платена

Търсачката на Data.bg вече е платена
03/02/06 11:42
Един от най-големите фрий сървъри в България, www.data.bg, въведе платен достъп до търсачката си, както и до част от досега безплатните си услуги.

Според официалното съобщение на промяната в политиката на сайта е предизвикана от “събитията случили се през 2005 г. - забрана на търсачки, ограничаване на дисково пространство и т.н. по нареждане на съответните служби”.

В продължение на няколко месеца миналата година търсачката на сайта беше практически спряна, като част от акцията на НСБОП и собствениците на фрий сървъри в България срещу ширещото се Интернет пиратство. Тогава настъпи бум на торент сайтове и употребата на Р2Р мрежи като eMule, Shareaza и др.

Услугите в Дата.бг, които остават безплатни са 50 мегабайтова поща от тип user@data.bg, 250 мегабайтово дисково пространство от тип http://user.data.bg, каталог, новини, форум, торент и галерии.

Останалите услуги, търсачката на сайта, 2 гигабайта поща от тип user@data.bg и 2 гигабайта дисково пространство от тип http://user.data.bg могат да се ползват срещу 2 лв без ДДС на месец.

Новите мерки влизат в сила считано от днес, 3 февруари.

Реакцията на потребителите на Дата.бг беше незабавна и доста остра, като във форума на сайта се появиха призиви за бойкот, изтриване на информацията от акаунтите и обидни квалификации. Темите бяха почти веднага изтривани от модераторите на форума.

avtora.com

0 Коментари:

Post a Comment

<< Home